Inverdan

Geschreven door Frans van Bragt.

Inverdan is het stadsplan voor het centrum van Zaandam, met o.a. het Rustenburgcomplex, een nieuw busstation het nieuwe stadhuis van Zaanstad, een nieuw Inntel hotel, Murano. Daarnaast wordt de Gedempte Gracht opnieuw geopend.

Stadhuis

Het nieuwe stadhuis staat direct naast het station Zaandam. Het is, evenals de rest van de gebouwen, in een typische moderne Zaanse stijl ontworpen. Onder het stadhuis bevindt zich het nieuwe busstation.

Hermitage Shopping Zaandam

Dit project bevat een woontoren van ruim 65 meter met 113 woningen/appartementen, een Pathé-bioscoop met zes zalen en 1400 stoelen, ongeveer 10.000m² aan winkelruimte met onder andere vestigingen van Saturn en Albert Heijn, en een ondergrondse parkeergarage voor ruim 900 à 1000 auto's.

Herinrichting van de Gedempte Gracht.

Om het winkelgebied overzichtelijker te maken en de sfeer te verbeteren is de in 1858 gedempte sloot weer ontgraven. Daarnaast hebben winkeliers de schreeuwerige gevelreclame aan moeten passen voor een mooier gezicht.

Inntel Hotel

Dit hotel heeft 160 kamers en diverse recreatiemogelijkheden. Het hotel is een ontwerp van Wilfried van Winden en is een compositie van diverse Zaanse huisjes die zijn gestapeld en samengebracht tot één groot gebouw. De oplevering was in maart 2010. Naast het hotel is een kunstmatige waterval.De Buiging - Dit is een opgetilde straat voor fietsers en voetgangers. Hij verbindt de wijk Westerwatering met het centrum van Zaandam.

Inverdan 01
Inverdan 02
Inverdan 03
Inverdan 04
Inverdan 05
Inverdan 06
Inverdan 07
Inverdan 08
Inverdan 09
Inverdan 10
Inverdan 11
Inverdan 12
Inverdan 13

Afdrukken