Urbino-header.jpg

Alle artikelen (8)

dinsdag, 19 december 2017 10:28

Een koude foto

Written by

In het blogartikel 'September op Sicilië' was de vraag 'Hoe laat je hitte zien op een foto?'.
Voor dit artikel zou de vraag kunnen zijn 'Hoe laat je de kou zie op een foto?'.

Deze foto is gemaakt op de Hardangervida hoogvlakte in midden Noorwegen. Hardangervida is de grootste hoogvlakte in Europa en ligt vrijwel geheel boven de boomgrens. Hierdoor wordt de wind die van de Noordpool komt aanblazen niet geremd en blaast met volle kracht over de vlakte. Daarbij schraapt hij de dunne verijsde bovenlaag van de sneeuw en blaast een stroom van ijsnaalden op de winterreiziger die zich op pad waagt. ArFU blog Noorwegen 01Tegelijk geeft de zon nog een beetje -schijn- vriendelijkheid aan de foto en benadrukt de contourverschillen.

Qua compositie heeft de foto een klassieke indeling in derden: horizon op 2/3 van de hoogte en de van ons vandaan lopende weg op 1/3 van de breedte.

zaterdag, 11 november 2017 12:19

De Kathedraal

Written by

Industriële historie

De Werkspoor Kathedraal. Met recht de winnaar van de Rietveld Architectuurprijs 2017. Voormalige NS werkplaats op een industriële hoek van Utrecht. In 2014 gekocht door vastgoedondernemer Bob Scherrenberg  en ondertussen opgeknapt en aan een tweede leven begonnen.

maandag, 09 oktober 2017 13:25

Zonder Photoshop

Written by

Fake image?

De eerste indruk van bovenstaande foto is dat hier flink ge-fotoshopt is. De volledige linkergevel van het gebouw is vervangen door een wolkenlucht.

Deze website legt gegevens vast over het gebruik van de website. Hierbij worden geen tot individuele personen herleidbare gegevens vastgelegd. Door gebruik maken van ArFU.nl gaat u hiermee akkoord.