Neudeflat-header.jpg

Elzas

Written by

Late Herfst in de Elzas

Het weer zat mee bij het maken van deze foto: eind oktober, een heerlijke Indian Summer in de Elzas met 20-24C en het zachte licht van de late herfst. De druivenoogst was bijna overal binnen en in de kleine dorpjes stonden de karren met resten van de eerste persing aan de straat al zachtjes te gisten. Rond 11:00 een cappuccino krijgen was een probleem, een wijnproeverij op dat tijdstip geen enkel probleem.

 

ArFU blog Elzas 01

De foto is gemaakt vanaf een lage heuvel in de oostelijke uitlopers van de Elzas. We kijken in het dal en aan de andere zijde loopt het landschap weer omhoog. De volledige foto toont niet alleen het dal, maar ook het landschap over de volgende heuvel (zie kleine afbeelding).

Door de foto bij te snijden en het landschap over de heuvel weg te laten vallen ontstaat een beeld met minder diepte, een sterk grafisch karakter en een beperkt kleuren palet. Het koele blauwe van het verre landschap valt weg en wat overblijft zijn de warme herfstkleuren.

Hoe je de foto ook bekijkt, je blik volgt de lijnen van de druivenranken en uiteindelijk kom je iedere keer weer uit bij de bomenpartij middenboven in beeld.