Nieuwegein-header.jpg

Het postkantoor

Written by

Het postkantoor

Het postkantoor, in de stijl van de Amsterdamse school, is onderdeel van het museum Het Schip in Amsterdam.

Het ontwerp is van Michel de Klerk een van de belangrijkste architecten van de Amsterdamse school en bevat een aantal subtiele details met een boodschap.

postkantoor - Het SchipIn een periode waarin een telefoon nog geen gemeengoed was belde men op het postkantoor. De verbinding werd gemaakt door de telefoniste die potentieel het gesprek kon meeluisteren. In de deur van de 'spreekcel' (rechts op de grote foto en de kleine foto) is een glas in lood afbeelding van telefoondraden met daarop een vogel. Het verhaal gaat dat dit een luistervink is, om degene in de spreekcel er aan te herinneren dat er wellicht meegeluisterd werd met het gesprek.

Deze website legt gegevens vast over het gebruik van de website. Hierbij worden geen tot individuele personen herleidbare gegevens vastgelegd. Door gebruik maken van ArFU.nl gaat u hiermee akkoord.