Neudeflat-header.jpg
Frans van Bragt

Frans van Bragt

woensdag, 19 september 2018 13:21

Het juiste formaat

Als fotograaf wil je dat je foto's er zo goed mogelijk uitzien. Je zet ze dus in 100% jpeg kwaliteit op je website, en aangezien ze in hoge resolutie beschikbaar zijn ze je ze ook groot op het web.
Iedereen met een hoge kwaliteit monitor kan ze dan optimaal bewonderen. En voor iedereen met een klein beeldscherm zal de browser ze wel schalen. Lijkt de juiste aanpak.

dinsdag, 19 december 2017 10:28

Een koude foto

In het blogartikel 'September op Sicilië' was de vraag 'Hoe laat je hitte zien op een foto?'.
Voor dit artikel zou de vraag kunnen zijn 'Hoe laat je de kou zie op een foto?'.

Deze foto is gemaakt op de Hardangervida hoogvlakte in midden Noorwegen. Hardangervida is de grootste hoogvlakte in Europa en ligt vrijwel geheel boven de boomgrens. Hierdoor wordt de wind die van de Noordpool komt aanblazen niet geremd en blaast met volle kracht over de vlakte. Daarbij schraapt hij de dunne verijsde bovenlaag van de sneeuw en blaast een stroom van ijsnaalden op de winterreiziger die zich op pad waagt. ArFU blog Noorwegen 01Tegelijk geeft de zon nog een beetje -schijn- vriendelijkheid aan de foto en benadrukt de contourverschillen.

Qua compositie heeft de foto een klassieke indeling in derden: horizon op 2/3 van de hoogte en de van ons vandaan lopende weg op 1/3 van de breedte.

zaterdag, 11 november 2017 12:19

De Kathedraal

Industriële historie

De Werkspoor Kathedraal. Met recht de winnaar van de Rietveld Architectuurprijs 2017. Voormalige NS werkplaats op een industriële hoek van Utrecht. In 2014 gekocht door vastgoedondernemer Bob Scherrenberg  en ondertussen opgeknapt en aan een tweede leven begonnen.

maandag, 09 oktober 2017 13:25

Zonder Photoshop

Fake image?

De eerste indruk van bovenstaande foto is dat hier flink ge-fotoshopt is. De volledige linkergevel van het gebouw is vervangen door een wolkenlucht.

dinsdag, 29 augustus 2017 09:48

September op Sicilië

De hitte in beeld

Bij het aflopen van de zomer nog een beeld waarbij je niet hoeft te vermelden dat het heet en droog is. September op Sicilië: 14 Dagen en alleen de laatste dag regende het, voor het eerst sinds april, voor de rest was het 35 graden en droog.

donderdag, 27 juli 2017 21:32

Noordereiland - War of the Worlds

War of the Worlds

De serie 'Noordereiland' wil het contrast laten zien tussen de klassieke architectuur van het eiland en de moderne architectuur eromheen. De moderne architectuur die vaak hoog boven de eiland architectuur uitsteekt lijkt zich te willen opdringen waardoor het Noordereiland oogt als een klein Gallisch dorp wat moedig weerstand biedt....

woensdag, 21 juni 2017 09:55

Het postkantoor

Het postkantoor

Het postkantoor, in de stijl van de Amsterdamse school, is onderdeel van het museum Het Schip in Amsterdam.

maandag, 24 april 2017 22:21

De bedstede

De bedstede

De foto is gemaakt in een boerderij die gebouwd is rond 1850, en die tijdens het fotograferen nog in de staat van begin vorige eeuw verkeerde. Voordat de verbouwing ging starten wilde de gemeente de boerderij in zijn huidige staat laten documenteren.

vrijdag, 21 april 2017 23:58

Elzas

Late Herfst in de Elzas

Het weer zat mee bij het maken van deze foto: eind oktober, een heerlijke Indian Summer in de Elzas met 20-24C en het zachte licht van de late herfst. De druivenoogst was bijna overal binnen en in de kleine dorpjes stonden de karren met resten van de eerste persing aan de straat al zachtjes te gisten. Rond 11:00 een cappuccino krijgen was een probleem, een wijnproeverij op dat tijdstip geen enkel probleem.